I Travnik želi Svjetsko prvenstvo

Interes sve veći

I Travnik želi Svjetsko prvenstvo

A. Beganović

Nakon što je Bosna i Hercegovina dobila organizaciju Svjetskog prvenstva za rukometaše (U - 19) mnogi bh. gradovi željeli bi biti domaćini ovog velikog takmičenja.

Jedan od njih je i Travnik, a generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić, jučer je bio u posjeti ovom gradu. Karačića su primili gradonačelnik Travnika, te guverner Srednjebosanskog kantona.

"Travniki želi biti jedan od gradova domaćina Svjetskog prvenstva i to je dosta dobra stvar. Jučer sam sa gradonačelnikom i guvernerom kantona obišao dvoranu na Piroti i dobio sam obećanja da će ista biti spremna za organizaciju utakmica na SP. Mi u Rukometnom savezu želimo da se SP igra u što većem broju gradova i nemamo ništa protiv da jedan od njih bude i Travnik. Naša želja je da se u Bosni i Hercegovini izgradi što više dvorana, koje će nakon SP ostati sportistima i mislim da smo na dobrom putu jer sve je više onih koji su spremni ulagati kako bi se u njihovom gradu igralo SP", istakao je Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.