Igrači Vogošće napustili utakmicu u Živinicama

U 55. minuti

Igrači Vogošće napustili utakmicu u Živinicama

E. Škorić

Rukometaši Konjuha večeras su u Živinicama pobijedili Vogošću u meču koji je završen prije vremena.

Rukometni savez će vjerovatno dodijeliti pobjedu Konjuhu sa službenim rezultatom 10:0, obzirom da su gosti prekršili pravilo i ranije napustili parket, a pravila jasno nalažu da igrači ne usmiju napustiti utakmicu prije nego se ona završi.

Do prekida je došlo u 55. minuti kada je Konjuh vodio 28:20 i to nakon isključenja jednog gostujućeg igrača. Terner Vogošće je smatrao da je nepravedno isključen igrač, pa je nastala gužva na terenu i onda je kompletna klupa Vogošće opkolila sudije.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Poslije nekoliko minuta rasprave, Vogošćani su napustili parket i jasno svejedno će upisati poraz, a Konjuh novu pobjedu u Ligi za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi