"Igrali smo više individualno, Borac je pokazao snagu"

Trener RK Čelik nakon poraza od Borca

"Igrali smo više individualno, Borac je pokazao snagu"

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika nakon visokog poraza od Vogošće u gostima nadali su se da na domaćem terenu mogu da iznenade Borac. 

Međutim večeras su mogli parirati gostima iz Banja Luke samo u prvih 10-tak minuta utakmice, a sve poslije je bilo u znaku gostiju. Nakon utakmice i 10 poraza u sezoni, trener domaće ekipe Seldin Rizvanović bio je nezadovoljan mnogim stvarima u igri svoje ekipe.

"Više je faktora uticalo na poraz od Borca, mi smo zaustavili njihovog srednjeg beka, ali krila su nam napravila katastrofalne probleme. Igrali smo široko, pucala nam je odbrana, igrači su igrali više individualno, nego timski. Oni su bili brzi, a mi prespori, sporo smo se vraćali u odbranu, imamo teške igrače, koji se ne mogu stići vratiti u odbranu. Oni imaju bolju ekipu i stanje na tabeli pokazuje odnos snaga, mi smo pokušali, srce je htjelo, ali smo na kraju sagorjeli u toj želji" ističe trener Zeničana.

Naredno kolo Čelik gostuje Maglaju, jednom od konkurenata za opstanak.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ne smijemo gubiti nadu idemo u Maglaj boriti se, a poslije toga nas očekuju dvije utakmice na domaćem terenu. Borit ćemo se u svakoj utakmici, pa vidjet ćemo kako će na kraju biti. Nama fali srednji bek, on je igrač koji postiže puno golova, njegova pozicija je da gradi igru, a ne da individualno završava akcije. Ono što imamo trenutno od igračkog kadra, pokušat ćemo iz njih izvući ono najbolje do kraja prvenstva", kazao je Rizvanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi