IHF kaznio Rukometni savez BiH s 2.000 franaka

Potvrđeno za SportSport.ba

IHF kaznio Rukometni savez BiH s 2.000 franaka

A. Beganović
Teme:

Disciplinska komisija Međunarodne rukometne federacije kaznila je Rukometni savez BiH sa 2.000 švicarskih franaka zbog propusta u organizaciji sinoćnjeg susreta između Srbije i Tunisa, za SportSport.ba je potvrdio generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić.

Naime, u dvoranu Borik u Banjoj Luci grupa navijača na tribini je istakla zastavu Ravnogorskog četničkog pokreta i sliku Ratka Mladića.

Međunarodna rukometna federacija je odmah reagovala, te je kaznila Rukometni savez naše zemlje, koji je organizator ovog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.