IHF objavio kandidate za igrače godine

Velika imena među kandidatima

IHF objavio kandidate za igrače godine

Teme:

Međunarodna rukometna federacija IHF objavila je popis kandidata za najboljeg rukometaša i rukometašicu u 2013. godini. 

U muškoj konkurenciji za najboljeg borit će se Hrvat Domagoj Duvnjak, Francuz Daniel Narcisse, Danac Mikkel Hansen, Čeh Filip Jicha i Španac Arpad Šterbik. Svi osim Duvnjaka prethodno su već bili izabrani za najboljeg na svijetu. 

Najveći kandidat da ponese titulu najboljeg na svijetu u ovoj godini je Domagoj Duvnjak, koji je sa HSV-om osvojio Ligu prvaka te bronzu sa reprezentacijom Hrvatske na SP, a prije mjesec dana je izabran za njaboljeg u izboru portala Planet Handball. 

Što se tiče konkurencije za najbolju rukometašicu tu su Crnogorka Katarina Bulatović, Srpkinja Andrea Lekić, Mađarica Anita Gorbicz, te Norvežanke Heidi Loke i Katrine Lund-Haraldsen. Prethodno su nagradu za najbolju na svijetu osvajale Garbicz i Loke. 

Izbor najboljeg traje do 13. januara 2014. godine kada će IHF proglasiti pobjednike. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.