IHF poslao pomoć klubovima iz poplavljenih gradovima u BiH

Pomoć poplavljenim gradovima

IHF poslao pomoć klubovima iz poplavljenih gradovima u BiH

M. Šljivak

Međunardona rukometna federacija (IHF), uputila je značajnu novčanu pomoć gradovima koji imaju rukometne klubove, a koji su najviše pogođeni poplavama.

Prema riječima generalnog sekretera Rukometnog Saveza BiH, Smaje Karačića, IHF je odlučio da donira 15.000 franaka u novcu, te isto toliko u opremi, klubovima koji dolaze iz gradova koji su pogođeni poplavama.

"Zamolio sam IHF i EHF da nam pomognu. Danas sam dobio odgovor od prvog čovjeka IHF-a Hassana Moustafe, da su donijeli odluku da pomognu klubove čije je gradove pogodila poplava. Odlučili su da pomognu 15.000 franaka u novcu i isto toliko u opremi. Očekujemo odgovor i EHF, nakon odigravanja Final Foura Lige prvaka. Ovim putem želim zahvaliti IHF-u na ovom gestu", rekao je generalni sekretar RSBiH, Smajo Karačić.

Ova pomoć će svakako dobro doći rukometnim klubovima koji su kao i svi dosta pogođeni velikim poplavama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.