Iker Romero završava karijeru

Iker Romero završava karijeru

E. Škorić

Iskusni španski rukometaš Iker Romero (33) povlači se na kraju sezone.

Romero igra u njemačkom Füchseu, a klub iz Berlina je objavio kako će na kraju sezone okončati karijeru.

Tridesettrogodišnji Španac je u karijeri igrao za Valladolid, Ademar Leon, Ciudad Real, Barcelonu... S Füchseom je prošlog vikenda osvojio Njemački kup, što je bio prvi klupski trofej.

U zadnjih desetak godina je jedan od najboljih španskih rukometaša. 

"Ovo je najteža odluka u mom životu. Mojih 18 godina karijere proletjelo mi je kao da je trajalo 18 mjeseci. Naravno da sam ponosan na sva postignuća u karijeri. Ove zadnje tri godine u Berlinu su bile šlag na tortu. Bili smo na Final Fouru Lige prvaka, sada smo donijeli klubu trofej u kupu, a još nam ostaje Final Four EHF Cupa kod kuće. Vidjet ćemo što ćemo napraviti. Naravno da ga želimo osvojiti", kazao je Romero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.