Ilidžanke bolje od Zrinjskog, Mira remizirala sa Krivajom

Premijer liga BiH, 8. kolo

Ilidžanke bolje od Zrinjskog, Mira remizirala sa Krivajom

Ovoga vikenda odigrano je 8. kolo u Premijer ligi BiH za rukometašice, a najveće iznenađenje bio je remi ekipe Mire na gostovanju kod Krivaje – 24:24.

Najinteresantniji susret ovoga kola u ženskom rukometnom prvenstvu BiH bio je duel između drugoplasirane Ilidže i trećeplasiranog Zrinjskog, a na kraju su Ilidžanke zasluženo slavile sa sedam golova razlike (31:24). 

Najuvjerljiviju pobjedu u ovome kolu zabilježila je ekipa Goražda, koja je na gostovanju kod Radnika slavila rezultatom 16:35, a Goraždankama je ovo bila četvrta vezana pobjeda kojom su izbile na četvrto mjesto na tabeli.

Jedinstvo je sa 29:25 na domaćem terenu savladalo Lokomotivu, dok su rukometašice Borca s jednim golom prednosti (28:29) trijumfovale na gostovanju u Grudama.

U posljednjem susretu 10. kola između Katarine i Izviđača nije bilo pobjednika, a susret je okončan rezultatom 16:16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.