Ilidži derbi, igra gluhih telefona Vrbasa i Gruda

Komesar takmičenja na potezu

Ilidži derbi, igra gluhih telefona Vrbasa i Gruda

E. Škorić

Proteklog vikenda odigrano je pet susreta 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a susret između Vrbasa i Gruda nije odigran, pa se još uvijek ne zna koja ekipa će osvojiti titulu jesenjeg prvaka.

Jedan od derbija 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine trebao je biti odigran u Banjoj Luci. Rukometašice Vrbasa i Gruda trebale su odmjeriti snage, no nisu, a zbog čega u ovom trenutku je teško reći jer iz ova dva kluba dolaze sasvim različite izjave.

Susret u Banjoj Luci prvobitno je zakazan za subotu u 18:00 i Gruđanke su se uprava tada pojavile u dvorani. Međutim, tamo nije bilo domaćih igračica, ni službenih lica, iako iz Gruda tvrde da nisu pristali na promjenu termina. Čudna situacija, ali moguća u Bosni i Hercegovini.

Iz Vrbasa pak tvrde da su na vrijeme poštujući pravila i propozicije obavijestili gošće iz Gruda kao i službena lica o promjeni termina sa subote na nedjelju zbog zauzetosti dvorane. U nedjelju, kada je zakazan novi termin, Gruđanki nije bilo u dvorani, pa su domaće rukometašice zajedno sa sudijama izašle na teren, te poštujući pravila i propise na istom provele određeno vrijeme. Kako Gruđanke nisu doputovale u Banja Luku odsviran je kraj susreta, a domaće rukometašice i sudije su se povukli u svlačionicu.

SportSport.ba je pokušao kontaktirati Komesara takmičenja, Zdenka Alpezu, kako bi bh. javnosti objasnio o čemu se ustvari radi, no na naše mnogobrojne pozive nije odgovarao, pa ćemo epilog ovog susreta saznati u narednim danima. Ukoliko se pokažu tačnim tvrdnje koje dolaze iz Banja Luke, dileme neće biti, odnosno Vrbas će dobiti susret službenim rezultatom 10:0, a Grudama će biti oduzet bod. Bilo kako bilo, ovakvo ponašanje, kako ekipe iz Banja Luke, tako i one iz Gruda, svakako nije za primjer i u budućnosti se ovakvim stvarima treba stati u kraj.

No, vratimo se susretima, koji su odigrani. U derbiju kola, ove sezone sjajna Ilidža na domaćem terenu je nadigrala Katarina (32:29). Većim dijelom susreta izabranice Domika Ilića su bile u prednosti, no uporne gošče iz Mostara se nisu predavale, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu (28:27). Ipak, domaće su smogle snage i na kraju su zasluženo slavile. Marić sa devet, te Škaljić i Mujagić sa po šest pogodaka bile su najefikasnije kod Ilidže, dok su Kekić i Knezović sa po osam pogodaka predvodile Katarinu.

U Goraždu je istoimena domaća ekipa savladala Lokomotivu (33:29). Oputar sa osam, te Katić sa šest pogodaka su predvodile Goražde, dok su Knezović sa devet, te Kasumačić sa osam pogodaka bile najučinkovitije kod Lokosica.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Rukometašice Zrinjskog su u Mostaru bile bolje od Bihaća (24:20), a Plemkinje su do pobjede vodile Čutura sa osam, te Mlakić sa šest pogodaka, dok su Bašanović sa osam, te Midžić sa sedam pogodaka bile najefikasnije kod Bihaća.

U Prijedoru je Mira nadigrala Borac (25:20), dok je Izviđač u Ljubuškom bio bolji od Krivaje (34:29).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.