"Imamo kvalitet za polufinale"

Dragica Đurić optimistična

"Imamo kvalitet za polufinale"

Izabranice Dragice Đurić sa dvije pobjede i jednim remijem zauzele su prvo mjesto u grupi A i prenijele tri boda u drugu fazu takmičenja.

Rukometašice Srbije danas (16.15h) u Goteborgu igraju sa Njemačkom, a očekuju ih još dueli sa Holandijom (ponedjeljak) i Francuskom (srijeda).

"Čeka nas ozbiljna reprezentacija sa ozbiljnim trenerom. Njemice imaju dvije kompletne postave. Jednu višu i malo sporiju, a druga je niža, ali i brža. Gledala sam meč sa Holanđankama koje su dobili, a čeka nas i dalja analiza ostalih mečeva. Biće to teška utakmica, ali tražimo rješenje i za njih", rekla je selektorka Dragica Đurić te dodala:

"Ponosna sam na ove djevojke za sve što smo uradile do sada. Vjerujem da će tako ostati do kraja. Došli smo u Goteborg da se borimo za polufinale. Imamo tri boda, što nije malo, i to mi daje pravo da maštam i razmišljam o polufinalu".

Danas su na programu još dva meča, a sastaju se Švedska - Holandija i Španija - Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi