Incidenti u Živinicama, na potezu Džandžanović i Petričević

Šta će reći čelnici Rukometnog saveza BiH

Incidenti u Živinicama, na potezu Džandžanović i Petričević

A. Beganović

Derbi susret 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Konjuha i Izviđača odigran u Živinicama obilježile su nemile scene.

Naime, pred sami kraj susreta došlo je do fizičkog obračuna domaćeg rukometaša Nermina Smajića i igrača ekipe iz Ljubuškog Josipa Ereša.

U tim trenucima na teren je utrčao i jedan domaći navijač koji je pokušao udariti gostujućeg igrača, a pravovremena reakcija redara i policije spriječila je veće nerede.

Inače, Izviđač je slavio sa 25:24, a ovaj susret trebao bi dobiti i treće poluvrijeme jer ovakva i slična dešavanja na jednom sportskom događaju su nedopustiva.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kontrolor susreta bio je Hamid Džandžanović, a sudije Križanec i Petrović, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će spomenuta službena lica napisati u svom izvještaju i kako će nakon istog reagovati Komesar takmičenja, Zoran Petričević.

Da li će spomenuti incident sa kraja susreta, da li će rukometaši koji su se fizički obračunali biti sankcionisani i da li će domaćin snositi posljedice zbog slabe organizacije susreta ili će se pak zbog nekih viših interesa sve pokušati sakriti, saznat ćemo početkom naredne sedmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.