Infarkt zavšnica pripala Studentima

Studenti položili ispit

Infarkt zavšnica pripala Studentima

A. Beganović

Rukometaši aktuelnog prvaka naše zemlje, Bosna BH Gasa, u 8. kolu Lige prvaka večeras su u Skenderiji savladali ruski St. Petersburg, te su na taj način došli na korak do istorijskog uspjeha bosanskohercegovačkog klupskog sporta. Uskoro opširnije.

Izabranici Irfana Smajlagića sjajno su otvorili susret. Fantastičnom igrom u odbrani iznenadili su rusku momčad i na samom otvaranju pokazali su im ko će večeras biti gazda na terenu.

Sa po dva gola Faruka Vražalića i Duška Čelice, te s jednim golom Amira Čakića naš predstavnik je do devete minute napravio veliku seriju od 5:0. U tim momentima  odbarana Studenata je funkcionirala savršeno.

Gostujući rukometaši prvi gol postigli su tek u 10. minuti, a Sandra Uvodića savladao je Polyakov. Nakon toga sljedi nešto lošija igra izabranika Irfana Smajlagića, što gosti koriste i u 16. minuti dolaze na minus tri (9:6).

Međutim, Studenti se ubro bude i ponovo prave seriju od 5:0, tako da je u 24. minuti na semaforu stajalo 14:6 za domaće.

Do kraja prvog poluvremena gosti su uspjeli malo smanjiti rezultatski zaostatak, no na odmor su Studenti otišli sa viškom od pet golova (16:11).

U drugi dio naš predstavnik ulazi veoma loše. Čak sedam minuta Studenti nisu uspjeli postići pogodak, pa su se rukometaši St. Petersburga vratili u igru. U 40. minuti ruska momčad dolazi na zaostatak od samo dva gola, da bi 15 minuta prije kraja Bosna ponovo imala četiri gola viška (20:16) i tada se činilo da će naš predstavnik lagano privesti utakmicu kraja.

Međutim, tako nisu mislili gosti, koji u 54. minuti po prvi put dolaze do izjednačenja (22:22). U posljednih pet minuta na terenu smo gledali pravu ramu. Studenti, odnosno Karačić i Kapisoda ne koriste dva sedmerca, a nekih 90 sekundi prije kraja Uvodić pri rezultatu 24:23 skida sedmerac Mukhinu i ostavlja nas u igri.

Međutim, u narednom napadu izabranici Irfana Smajlagića su neprecizni, a ruska momčad postiže izjednačujući pogodak 30 sekundi prije kraja. Bosna ima posljednji napad u kojem je jedan od gostujućih igrača teže povrijedio Čelicu. Smajlagić uvodi igrača umjesto golmana. Međić upošljava Luku Rakovića, koji s desnog krila pogađa i donosi pobjedu našoj momčadi.

Kod Bosne najefikasniji su bili Čelica sa 7, te Kapisoda sa 4 gola, a junak susreta je bio golman Sandro Uvodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.