Samo radom i trudom se može postići uspjeh

Intervju sa Benjaminom i Senjaminom Burićem

M. Skaka

Bosanskohercegovački rukometni reprezentativci Benjamin i Senjamin Burić nakon Maglaja, Izviđača i banjalučkog Borca, već treću godinu zajedno nastupaju za ekipu slovenskog Gorenje Velenje. Nakon dvadeset kola, Gorenje dijeli prvo mjesto sa ekipom Celja i do kraja će se voditi neizvjesna borba za novog šampiona Slovenije.

Kao glavne ciljeve u ovoj godini, Burići su istakli plasman na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj i osvajanje prvenstva Slovenije za što će uložiti maksimalne napore. Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se početkom 2017. godine održati u Francuskoj, našu rukometnu reprezentaciju očekuju dvije teške utakmice sa reprezentacijom Švedske. Najavljujući ove susrete, Burići su istakli da našu reprezentaciju očekuje dvije domaće utakmice, jer su sigurni u veliku podršku svih Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u Švedskoj.

Osim visoke kvalitete rukometa u Sloveniji koje je posljedica velikog ulaganja u sport, Burići ističu zadovoljstvo životom u Velenju u kojem se osjećaju kao kod kuće jer tu također živi veliki broj Bosanaca i Hercegovaca. Međutim, pred njima je i važna odluka – da li će nakon toliko godina zajedničkog igranja njihove karijere krenuti odvojenim putevima. Benjamin je već potpisao dvogodišnji ugovor sa njemačkim bundesligašem Wetlzarom dok Senjamin na svom stolu ima nekoliko ponuda i još uvijek nije poznato u kojem klubu će nastaviti karijeru.

Noseći ulogu uzora za mnoge mlade sportiste u Bosni i Hercegovini, Burići naglašavaju da se samo radom i trudom može postići uspjeh i da je to jedini ispravan životni put.

Kompletan intervju sa Benjaminom i Senjaminom Burićem možete pogledati u priloženom videu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije