IO RSBiH donio odluku o održavanju skupštine

IO RSBiH donio odluku o održavanju skupštine

Izvršni odbor Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine je obavijestio klubove o održavanju skupštine, koja je predviđena za period između 15.9. i 15.10.2015. godine.

Iako po statutu skupšina mora biti redovna svake godine, a izborna svake četiri, ona nije održana već osam godina. Međutim, i pored toga što je IO RSBiH zakazao održavanje Skupštine saznajemo da mnogi rukometni radnici i klubovi nisu zadovoljni ovakvom odlukom.. odnosno oni smatraju da se Skupština mora održati prije početka naredne sezone.

Podsjećamo, u Živinicama je održan inicijativni sastanak bosanskohercegovačkih klubova povodom zakazivanja Skupštine Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koj su nezadovoljni radom Saveza i koji žele promjene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.