Iskra iz Stoca pobjednik turnira u Gornjem Vakufu

Iskra iz Stoca pobjednik turnira u Gornjem Vakufu

U organizaciji ŽRK Sloga 2013 iz Gornjeg Vakufa održan je prvi rukometni turnir za juniorke povodom obilježavanja Dana Općine Gornji Vakuf.

Osim domaćina na turniru je učešće uzelo šesto klubova, i to Bosna iz Visokog, Čelik – junior iz Zenice, Pet plus iz Viteza, Iskra iz Bugojna, te Iskra iz Stoca. Nakon odigrane grupne faze turnira, drugoplasirani timovi iz grupa su igrali utakmice za treće mjesto, a to su Bosna Visoko i Istra iz Bugojna.

Utakmica je završena rezultatom 16 : 16, a treće mjesto boljim izvođenjem sedmeraca pripalo je Bosni iz Visokog. U finalnoj utakmici sastali su se Iskra iz Stoca i Sloga iz Gornjeg Vakufa, a trijumfovala je sasvim zasluženo ekipa iz Stoca, rezultatom 18:10.

Najbolji strijelac turnira bila je Klara Mostarac iz bugojanske Iskre sa 28 golova, dok je najbolji golman Ilhana Jareb iz domaće Sloge. Nagradu „Đuro Hrćan“ za najbolju igračicu turnira dobila Dželila Zukić, također iz domaće Sloge.

Najbolji tim tunira po izboru stručnog žirija činile su: Ilhana Jareb (Sloga), Tajma Pehilj (Iskra Stolac), Lana Lončar (Bosna Visoko), Dželila Zukić (Sloga), Dragana Boro (Iskra Stolac) i Melika Redžić (Bosna Visoko).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije