Iskra iznenadila Slogu u kantonalnom derbiju

Prva liga FBiH, 19. kolo

Iskra iznenadila Slogu u kantonalnom derbiju

S. Mlaćo

U okviru 19.kola Prve lige Federacije rukometaši bugojanske Iskre večeras su savladali  Slogu iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja rezultatom 24:21 (11:12).

Radilo se o kantonalnom derbiju u kojem i ovaj put nije nedostajalo varnica na terenu, a pomalo iznenađujuće borbeni Bugojanci su na  kraju  ipak upisali tri boda.

U redovima Iskre sa osam pogodaka istakao se Dinko Čelina, dok je jedan manje postigao Marin Turić. Kod Sloge najefikasniji je bio Emir Karahodžić sa sedam pogodaka, dok su Abid Karamustafić i Amir Bostan postigli po pet pogodaka.

Ovaj susret odigran je u dvorani KSC-a u Bugojnu pred stotinjak gledalaca koji su vidjeli veoma zanimljiv i neizvjestan meč do samog kraja. Nakon kraja susreta nastalo je veliko slavlje rukometaša Iskru koji su nakon dužeg perioda savladali Gornjevakufljane koji su nastupali veoma oslabljeni, a uz to u 23.minuti crveni karton zaradio je njihov rukometaš  Amir Bostan.  

Susret je vodio sudijski par Klaudio Krtalić- Krunoslav Zlopaša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi