Island bez prave prilike protiv Danske

Dancima je bio dovoljno furioznih deset minuta

Island bez prave prilike protiv Danske

Posljednje mjesto u četvrtfinalu popunila je Danska. Danska koja je odigrala mogli bi smo napisati, najbolju utakmicu kada je bilo važno protiv Islanda. Krajnjih 30:25 možda najbolje i ne oslikava kakvu smo utakmicu u sjevernjačkom okršaju.

Danci su u prvom dijelu zabijali iz kontri, polukontri, sa vansjkih linija, krila, uz sve to Landin je već u prvom poluvremenu imao deset odbrana. U takvoj situaciji bi i neke u ovom trenutku jače selekcije od Islanda "zapele".

Početak Danske je bio uraganski i u velikoj mjeri je utakmicu usmjerio u njihovom pravcu. Krenuli su sa 5:0, nastavili sa 10:3, 14:7, na poluvremenu su vodili 16:10. Islanđani su pokušavali, čak je u tom prvom poluvremenu uspio Gustavsson uvezati nekoliko odbrana. Međutim, to je bilo premalo. Svi koji su očekivali da bi eventualno Island u ranoj fazi drugog dijela mogao zakomplikovati situaciju na terenu, vrlo brzo su se razočarali.

Landin je nastavio u odličnom ritmu, u danskom napadu je sve i dalje funkcionisalo, pa je za osam minuta Island bio u minusu osam golove. Nakon odrađenog posla na golu, Landin je uzeo zasluženi odmor, Islanđani su u posljednjih deset minuta dobili 6:3 pa su ublažili poraz. Landin je na kraju imao 14 odbrana, za 48 minuta na terenu, Schmidt se šest puta upisao u strijelce, Rene Toft četiri. Najbolji Islanđani bili su Gudjon Valur Sigurdsson sa šest i Alexander Petersson sa sedam golova, ali su zajedno ispucali 23 lopte. Gustavsson je branio cijelu utakmicu pa je dostigao Landina sa 14 odbrana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti