Ivandija novi trener Izviđača

Promjena na klupi u Ljubuškom

Ivandija novi trener Izviđača

D. Rakanović

Uprava Izviđača iz Ljubuškog odlučila je za novog trenera imenovati Silia Ivandiju. On će na klupi Izviđača naslijediti dugogodišnjeg trenera Zdenka Grbavca. 

Ovaj 53-godišnji Osječanin će nakon epizode u RK PPD Zagreb preuzeti bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine i pokušati ga ponovo vratiti na tron bh. rukometa. 

Ivandija je pred kraj sezone smjenjen sa pozicije trenera u Zagrebu, a na njegovo mjesto je stigao Slavko Goluža.

Podsjetimo, rukometaši Izviđača nisu uspjeli odbraniti titulu prvaka BiH nakon što su u posljednjem kolu Lige za prvaka poraženi u Živinicama od ekipe RK Konjuh. U finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine poraženi su od ekipe domaćina HMRK Zrinjski.

Ivandija je iskusni trener koji je radio u Italiji (Prato i Trieste), BiH (Izviđač) i Hrvatskoj (Zagreb, ŽK Lokomotiva).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U subotu je zakazana Skupština kluba nakon ćega bi novi Upravni odbor kluba trebao potvrditi imenovanje Silvija Ivandije za novog šefa struke RK Izviđač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi