Ivandija: Odgodu starta prvenstva iskoristiti za uigravanje

Trener Izviđača

Ivandija: Odgodu starta prvenstva iskoristiti za uigravanje

D. Rakanović

Novi trener Izviđača Silvio Ivandija priznao je da će odgoda početka prvenstva u Premijer ligi BiH dobro doći da se bolje upoznaju i igraju. 

Podsjetimo, Rukometni savez Bosne i Hercegovine prolongirao je start Premijer lige BiH za sedam dana i prvenstvo će početi 23. septembra. 

"Iskreno, još sedam dana priprema, da se bolje upoznamo i uigramo, iako u suštini ni jedna promjena plana nije dobra. U ovom slučaju gledamo samo na tu pozitivnu stranu, jer ništa ne možemo promijeniti. Imali smo nekoliko povrijeđenih rukometaša koji su se oporavili, zatim tu je novopridošli Božidar Lekić, pa ćemo odgodu starta prvenstva iskoristiti za uigravanje. Za nedjelju smo dogovorili sudjelovanje na turniru u Kaštelima, gdje će, uz domaćina – Kaštela, nastupiti još Trogir i Solin. Turnir je jednodnevni, ali nam je dobro došao jer ćemo imati dvije utakmice", rekao je Ivandija, prenosi ljportal.com. 

Izviđač još uvijek nije kompletan na treninzima, s obzirom na to da se još očekuje povratak bolesnog Šarca. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Još očekujemo povratak bolesnog Josipa Šarca, dobio je zeleno svjetlo da može nastaviti s radom, trenutno je u Daruvarskim toplicama na testiranju, očekujemo ga u ekipi za 2–3 sedmice. S obzirom na to da su nam se relativno kasno priključili Vukić i Leković, da se Petar Bubalo tek oporavio tih sedam dana dobivenih odgodom, dobro će nam doći. Uz Šarca, potpuno fit nije Marko Rodin kojeg muči rame, pa će i njemu odgoda koristiti", rekao je Ivandija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi