Ivić vodio Hrvatsku do pobjede, Španija bolja od Švicarske

Ivić vodio Hrvatsku do pobjede, Španija bolja od Švicarske

A. Beganović

Mladim rukometnim reprezentacijama Francuske i Švedske u polufinalu Svjetskog prvenstva priključili su se Španija i Hrvatska.

Naime, Hrvatska je u posljednjem četvrtfinalnom susretu savladala Brazil rezultatom (23:21). Brazil je pružio dostojan otopr favoriziranoj Hrvatskoj, koja se na kraju ipak zasluženo plasirala u polufinale i to ponajviše zahvaljujući sjajnom golmanu Filipu Iviću.

Nešto malo ranije, Španija je bila bolja od Švicarske. Slavili su Španci sa 26:22, a za finale borit će se protiv Hrvatske. U drugom polufinbalnom susretu snage će odmjeriti Frnacuska i Švedska.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti