Ivica Obrvan ostaje selektor Makedonije

Do Olimpijskih igara u Riju

Ivica Obrvan ostaje selektor Makedonije

Hrvatski rukometni stručnjak, Ivica Obrvan, ostati će selektor reprezentacija Makedonije.

Obrvan će Makedonce voditi i na Evropskom prvenstvu koje se 2016. godine igra u Poljskoj. 

Hrvat bi na klupi Makedonije trebao sjetiti i u kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje se takođe održavaju naredne godine, a priliku da osiguraju kartu za Rio Makedonci će imati ukoliko na EP-u trijumfuje neka od prvih sedam reprezentacija sa Svjetskog prvenstva iz Katara, koje su osigurale su već osigurale nastup u kvalifikacijama.

Makedonci su tako prva rezerva koja je spreman uskočiti u kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama, ukoliko im je poklope neke stvari, a šanse nisu male. Obrvan će na klupi Makedonije sjediti do Rija, a potom će uslijediti novi dogovori i pregovori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.