Iz Visokog najavljuju istupanje iz svih takmičenja
FOTO: Visoko.co.ba

Smatraju da prvenstvo nije regularno

Iz Visokog najavljuju istupanje iz svih takmičenja

A. Beganović

Završen je regularni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine, a društvo najboljih napustili su Igman, Sloboda, Gračanica, Gradačac i Bosna iz Visokog.

Posljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine odlučivalo je i o tome koja ekipa će se pridružiti Igmanu, Slobodi, Gračanici i Gradačcu u nižem rangu, a najmanje sreće imala je Bosna iz Visokog.

Iako je Bosna na domaćem terenu savladala Maglaj zbog pobjeda Bosne, Krajine i Čelika na gostujućim terenima, te u najmanju ruku čudnih rezultata u posljednjih par kola, ispala je iz društvva najboljih.

Čelnici RK Bosna Visoko razočarani su dešavanjima u posljednjih nekoliko godina i najavljuju istupanje iz svih takmičenja.

"Pred nama su prvomajski praznici te ćemo nakon ove, zaista sramotne, završnice Premijer lige BiH malo smiriti strasti kako bi naredne sedmice odlučili o daljim koracima. Poražavajuća je činjenica da je Bosna Centrotrans ispala iz premijerligaškog društva zbog raznih malverzacija drugih klubova i prosto nevjerovatnih rezultata koje su ostvarile Krajina, Bosna (S) i Čelik u posljednja tri kola. Pitanje je ustvari kako uopće nadležne strukture mogu legalizirati ove rezultate, koji su nevjerovatni, jer je teško očekivati da autsajderi uzmu bodove prvoj i drugoj ekipi na tabeli", za portal Visoko.co.ba je istakao direktor Bosne, Mirza Handžić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Naredne sedmice ćemo, sigurno, organizirati sastanak Upravnog odbora i Skupštinu kluba, gdje ćemo odlučiti dalju sudbinu svih selekcija RK Bosna Centrotrans, jer ako budemo opravdali i prešutili ovako sramotne rezultate teško da možemo očekivati pozitivnu i povoljnu budućnost sporta, posebice rukometa u Bosni i Hercegovini. Nakon što održimo ta dva sastanka bit će poznato više detalja, koje ćemo u narednim danima izložiti cjelokupnoj javnosti, ali jedno je sigurno – Bosna Centrotrans neće preći olako preko ovako poražavajuće završnice Premijer lige BiH. Najvjerovatnija mogućnost je da će sve selekcije Bosne Centrotrans istupiti iz svih takmičenja, kao svojevrstan vid pobune protiv sramotnih postupaka pojedinaca i klubova u završnici Premijer lige BiH, kao i zbog ispadanja našeg kluba iz premijerligaškog društva. Mi kao klub sa velikom historijom i tradicijom, iz grada koji je poznat kao rukometna sredina, tražit ćemo da se ovakvo stanje u bh. rukometu mijenja, za dobrobit svih klubova. A nadamo se da ćemo naići na podršku kako javnosti, tako i drugih klubova i sportskih djelatnika, dodao je direktor kluba iz Visokog.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi