Izviđač  pobjednik turnira u Mostaru

Turnir u Mostaru

Izviđač pobjednik turnira u Mostaru

U organizciji RK Lokomotiva, u nedjelju je u Mostaru održan Međunarodni ženski rukometni turnir „Voljenom gradu Mostaru 2016".

Nastupile su četiri ekipe, a pored domaćina sudjelovali su još RK Gorica iz Podgorice, Izviđač Autotransport iz Ljubuškog, te ŽRK Hadžići Bucomerc.

 

Na kraju prvo mjesto osvojila je ekipa Izviđača iz Ljubuškog, pobijedivši u finalu ekipu ŽRK Hadžići rezultatom 28:22.            .

 

Turnir je otvoren utakmicom domaćina Lokomotive i ŽRK Hadžići, a pobjedu su slavili gosti rezultatom 36 : 31. Kod domaćina, Demić je postigla 13 golova, a za Hadžiće najefikasnije su bile Mehmedić i Paldum sa po sedam golova.

 

Nakon svečanog otvorenja turnira, odigrana je i druga utakmica. Izviđač je slavio ubjedljivu pobjedu protiv RK Gorica 34 : 26. Boras je briljirala sa 14 golova, a za goste iz Podgorice Bicić je postigla osam golova.

 

U utakmici za treće mjesto sastali su poraženi iz prve dvije utakmice, a to su Lokomotiva i Gorica. U odličnoj utakmici, pobjedu su slavili domaćini rezultatom 36 : 31.

Opet je najbolja kod  Lokosica bila  Demić sa  13 golova, kao i Bicić za goste, koja je ovaj put dala deset golova.

 

U finalu, snage su odmjerile ekipe Hadžića i Izviđača. Nakon prvog poluvremena, Hadžići su vodili 14 : 10, al u drugom poluvremenu, ekipa Izviđača pravi seriju 6:0, i prelazi u vodstvo.

Do kraja utakmice sigurnom igrom su održavale prednost, a pred sami kraj su  pobjegle na plus šest, za konačnih 28 : 22. Hadžović je bila najefikasnija za ekipu Hadžića sa sedam golova, dok je za goste iz Ljubuškog Boras postigla 11 golova.

 

Tako je Boras zasluženo ponijela titulu najbolje igračice.

Edina Demić iz domaće Lokomotive je najbolji strijelac, a Ana Dučić iz ekipe Hadžića je najbolji golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi