Izviđač i Bosna u srijedu, derbi 30. aprila

Donešena odluka

Izviđač i Bosna u srijedu, derbi 30. aprila

O. Lekić

Na sjednici Izvršnog odbora koja je održana u prostorijama Rukometnog saveza BiH odlučeno je da Izviđač i Bosna igraju naredne srijede, a potom će u subotu biti odigran derbi između Borca i Bosne u Banjaluci.

Podsjetimo, čelni ljudi RSRS potpomognuti čelnim ljudima RSHB vršili su pritisak na Komesara takmičenja Halila Škaljića da zaostalu utakmicu 15. kola između Izviđača i Bosna BH Gasa zakaže za danas.

Donešena je odluka da se zaostala utakmica 15. kola između Izviđača i Bosne u Ljubuškom odigra naredne srijede, dok će se duel 19. kola između Borca i Bosne, koji se trebao igrati ovaj petak, odigrati naredne subote (30. aprila) u Banja Luci.

"Uz konsultaciju sa čelnim ljudima kluba i trenerom Draganom Markovićem, donijeli smo odluku da pristajemo da se utakmica 19. kola između Borca i Bosne odigra u subotu. Mi nikada nismo htjeli rješavati pitanje pobjednika izvan terena. Borac je veliki klub i to je pokazao i ovaj put, a igrači na terenu će odlučiti ko zaslužuje biti prvak", kazao je za SportSport.ba Boris Đogo, sportski direktor Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti