Izviđač lagano savladao Bosnu

Turnir "Više od igre"

Izviđač lagano savladao Bosnu

Powered by:
Prvi Međunarodni turnir u rukometu za kadete ''Više od igre'' je startao sa pobjedama Izviđača protiv Bosne Centrotrans, te Celje Pivovarne Laško protiv Vardara iz Skopja, a nakon ovih utakmica upriličeno je svečano otvaranje turnira.

Izviđač je od početka utakmice imao inicjativu, te se već nakon istog mogao naslutiti pobjednik. U prvom dijelu su momci iz Izviđača lagano došli na plus četiri, te su do kraja utakmice samo nadograđivali svoju prednost, pa su tako slavili pobjedu od 14 golova razlike, naime, bilo je 32:18 za Izviđač.

Najefikasniji na ovom susretu su bili Vukšić, Primorac i Nišetić sa po sedam postignutih golova, sva trojica iz redova Izviđača, dok su je sa druge strane najefikasniji bio Jamaković sa pet postignutih golova.

U drugom susretu sastali su se Vardar i Celje Pivovarna Laško, a nominalni gosti u ovom duelu su pokazali svoj raskošni talenat te slavili rezultatom 28:11. Najefikasniji igrači u redovima pobjedničke ekipe, Celje Pivovarna Laško je bio Vasić-Kranjc sa osam postignutih pogodaka, dok je u poraženoj momčadi Vardara najefikasniji bio Filip Kančev.

Nakon ove utakmice uslijedilo je svečano otvaranje turira, a prisutnima su se na otvaranju obratili predsjednik organizatora udruženja Sipritus, Matović Marko, te načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je poželi sreću takmičarima, i čestitao organizatorima na organizaciji ovog prelijepog događaja.