Izviđač najbolji u Visokom

Izviđač najbolji u Visokom

O. Lekić

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog pobjednici su Međunarodnog rukometnog turnira koji se u protekla tri dana igrao u Visokom.

U posljednjem kolu Izviđač je sa ubjedljivih 37:27 savladao domaću Bosnu, te je na kraju zasluženo osvojio prvo mjesto.

Skaute iz Ljubuškog su do pobjede nad Bosnom predvodili Ereš sa devet, te Pavlak sa pet pogodaka, dok su kod Bosne najefikasniji bili Lončar sa 10, te Travančić sa četiri pogotka.

Bjelovar je posljednjeg dana turnira savladao Metković sa 35:25, te je osvojio drugo mjesto. Bosna je turnir okončala na trećem mjestu, dok je Metković završio četvrti. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je rukometaš Bosne Vladan Lončar, koji je sa 36 golova i najbolji strijelac, dok je Marko Ivanković iz Izviđača proglkašen za najboljeg golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti