Izviđač protiv Vardara završava nastup u regionalnoj ligi

SEHA liga

Izviđač protiv Vardara završava nastup u regionalnoj ligi

Powered by:
Rukometaši Izviđača će današnjim susretom na domaćem parketu protiv Vardara iz Skoplja završiti ovogodišnji nastup u regionalnoj SEHA ligi. 

Ovaj duel neće imati rezultatski značaj za oba tima, s obzirom da je Vardar na čelu SEHA lige i već ranije je osigurao nastup na final fouru ove lige, dok je bh. predstavnik Izviđač na posljednjem mjestu sa samo jednom pobjedom.

Trener bosanskohercegovačkog prvaka Zdenko Grbavac smatra da će Vardar nastupiti rasterećeno, što je prilika da Izviđač odigra dobru utakmicu. 

"Obje momčadi s ovim nastupom završavaju ligu tako da mogu igrati opušteno, bez imperativa rezultata.  Vardar je ekipa koja zaslužuje respekt. Sastavljena je od samih reprezentatvaca i internacionalaca iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Španije...  Mi ćemo pokušati pružiti jak otpor. Mislim da će oni nastupiti rasterećeni. To će biti razlog da odigramo dobru utakmicu. Želimo da to bude jedno rukometno nadigravanje u kojem bi trebalo biti dosta dobrih poteza i pravih akcija", istakao je Grbavac.

Ova utakmica će biti odrigrana u Ljubuškom s početkom od 17 sati. 


SEHA liga