Izviđač siguran protiv Maglaja za hercegovačko finale

Kup Bosne i Hercegovine

Izviđač siguran protiv Maglaja za hercegovačko finale

E. Škorić

Rukometaši Izviđača igrat će sutra u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

U subotu su u Mostaru igrani mečevi završnog turnira Kupa BiH za rukometaše, a za titulu će se boriti Zrinjski i Izviđač.

Mostarci su u prvom polufinalu savladali Borac sa 30:26, dok je u drugom polufinalu Izviđač opravdao ulogu favorita protiv Maglaja, te je slavio sa 38:31.

Od početka meča Ljubušaci su vodili i uglavnom su bili u prednosti, a kako se bližio kraj, njihova prednost bivala je sve veća, pa su meč mirno priveli kraju.

Izviđač će sutra pokušati da dođe do pobjede nad domaćim Zrinjskim, ali u svakom slučaju trofej ostaje u Hercegovini. Zrinjski još nije osvajao Kup, dok je Izviđač dva puta osvajao trofej.

Ćosić je postigao devet golova za Maglaj, a većinu golova dao je na otvaranju utakmice. Mehinagić je postigao osam golova. U pobjedničkoj ekipi Hrstić i Grbavac su dali po sedam golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi