Izviđač slavio nad Konjuhom u Živinicama

Sigurna pobjeda Ljubušaka

Izviđač slavio nad Konjuhom u Živinicama

S. Mlaćo

U večerašnjem meču četvrtfinala Kupa naše zemlje u Živinicama su snage odmjerili Konjuh i Izviđač, a gosti su slavili rezultatom 26:30 (14:10).

U prvom poluvremenu publika je mogla vidjeti kvalitetan meč u kojem su se bolje snašli gosti, te na pauzu otišli sa četiri gola razlike (14:10).

Istim tempom Ljubušaci nastavljaju u drugom poluvremenu, ma da se domaći ne predaju. Ipak, nisu imali Živiničani snage i znanja za pobjedu, te je Izviđač slavio sa 30:26 i jednom nogom već izborio prolaz u dalji krug takmičenja. 

Kod RK Konjuh istakao se Nermin Smajić sa sedam golova, dok je Kemal Hamzić dodao pet. U redovima Izviđača po četiri gola postigli su Ante Pavlak, Kristijan Jarak i Matej Hrstić.

RK Konjuh Živinice - HRK Izviđač Ljubuški 26:30 (10:14)

RK Konjuh: Hušić, Mišić 1, Rizvić, Šarić, Marčeta 1, Pejkušić 4, Modrić 1, Kadić 2, Smajić 7, Sakić 2, K. Hamzić 5, A. Hamzić 3. Trener: Unčanin Bojan. 

HRK Izviđač: Ivanković, Miličević 3, Grgić 2, Mandić 3, Čutura 3, Jarak 4, A. Grbavac 1, Primorac, Kvesić, J. Grbavac 2, Hrstić 4, Rodin 2, Ereš, Nikolić 2, Pavlak 4. Trener: Zdenko Grbavac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti