Izviđač u Banja Luku sa 4 gola prednosti

Kup BiH za rukometaše

Izviđač u Banja Luku sa 4 gola prednosti

A. Beganović

U okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše odigrana su tri susreta i to Krivaja - Konjuh (33:24), Izviđač - Borac (28:24) i Goražde - Gradačac (36:34), dok je duel Sloge i Bosna BH Gasa odgođen zbog učešća Studenata u Ligi prvaka.

Rukometaši Izviđača pred svojim navijačima pobijedili su favorizirani Borac (28:24), te tako stekli solidnu prednost pred revanš susret koji će se igrati u Banja Luci za petnaest dana. Utakmica je mogla zadovoljiti ukuse prisutnih gledaoce u dvorani u Ljubuškom, a popularni Skauti su sasvim zasluženo došli do trijumfa.

Krivaja, iako na prvenstvenoj tabeli dosta lošije stoji od Konjuha, pred svojim navijačima je upisala pobjedu od 9 golova razlike (33:24) i tako stekla ogromnu prednost pred revanš susret u Živinicama. Konjuh je odigrao ispod svih očekivanja, no sigurno je da se rukometaši iz Živinica neće lako predati pa možemo reći da nas očekuje jako zanimljiv revanš susret.

Goražde pred svojim navijačima u duelu sa Gradačcom nije uspjelo steći neku značajniju prednost. Goraždani će na revanš susret otputovati sa dva gola prednosti (36:34), a nakon susreta za SportSport.ba trener Gradačca Mehmed Doborac je rekao:

"Zadovoljan sam i prikazanom igrom, ali  i rezultatom. Iako nam Kup nije prioritet učinit ćemo sve da se plasiramo u polufinale, a iskreno se nadam da pred našim navijačima možemo nadoknaditi zaostatak."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.