Izviđač u finalu bolji od Vogošće

Treći Memorijalni rukometni turnir u Zavidovićima

Izviđač u finalu bolji od Vogošće

D. Kurbegović

U Zavidovićima je jučer  odigran Treći Memorijalni rukometni turnir „Vedad Muminović-Vedo“, povodom treće godišnjice od  smrti i u znak sjećanja na talentovanog rukometaša Krivaje Vedada Muminovića Vede (1996-2014.).

Utakmice su igrane u sportskoj dvorani u Zavidovićima, a na turniru su sudjelovali aktuelni prvak BiH i učesnik Seha lige RK Izviđač iz Ljubuškog, jesenji prvak Premijer lige BiH RK Vogošća Poljine Hils, RK Čelik iz Zenice, te domaćin i organizator turnira, Krivaja iz Zavidovića.

Pobjednik turnira je RK Izviđač , koji je u finalu bio bolji od Vogošće, treća je Krivaja, a četvrti zenički Čelik.

Rezultati polufinala:Krivaja – Vogošća Poljine Hils 26:33, Izviđač CO – Čelik 36:24, utakmica za 3.mjesto, Krivaja – Čelik 31:28. Finale:Izviđač CO – Vogošća Poljine Hils 32:3.

Za najperspektivnijeg mladog igrača proglašen je Edin Klis (Krivaja), najbolji golman Riad Polić (Krivaja), najefikasniji Josip Šarac (Izviđač CO), najbolji igrač Tarik Međić (Vogošća Poljine Hils).

Organizacioni odbor turnira, na čelu s predsjednikom RK Krivaja Azminom Karanovićem i Nedžadom Muminovićem zaista se potrudio pa je, na treći po redu Memorijalni turnir doveo najbolje klubove iz naše države.Plan je da ovaj turnir preraste u jedan od najkvalitetnijih seniorskih turnira u BiH i regionu, gdje će, pored najboljih klubova, turnir suditi i najbolje sudije iz naše zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi