Izviđač u potrazi za desnim bekom, odlazaka više neće biti

Pred nastavak sezone

Izviđač u potrazi za desnim bekom, odlazaka više neće biti

M. Maksimović

Nakon nedavne prijateljske utakmice protiv Zrinjskog u Ljubuškom, rukometaši Izviđača za vikend su boravili u Zavidovićima gdje su nastupili na turniru na kojemu su učešće uzeli i Vogošća, Čelik i domaćin Krivaja.

Zrinjski je u polufinalu porazio Čelik s 12 pogodaka razlike, dok je dan kasnije u finalu savladana Vogošća s jednim pogotkom razlike. Ljubušaci u predstojećem periodu imaju u planu odigrati još dvije utakmice, jednu sa Zrinjskim u Mostaru u nedjelju i u utorak s Kaštelom u Kaštelima.

Treniramo u Ljubuškom u dvorani, te trčimo pored rijeke. Imamo vremena za prave pripreme, jer u SEHA ligi igramo protiv Veszprema, tek 5. februara. S Ivanom Čirjakom smo sporazumno raskinuli ugovor prije nove godine, dok  ćemo ovih dana vjerovatno angažovati Ratka Nikolića na poziciji pivota kako bismo donekle rasteretili Josipa Čuturu. Odlazaka sigurno neće biti, a još razmišljamo o desnom beku, ali još nema adekvatnog imena, tako da mislim kako ćemo ostati na ovom igračkom kadru," kaže trener Zdenko Grbavac.

On vjeruje da njegovi izabranici na prvoj narednoj takmičarskoj utakmici mogu odigrati kvalitetno.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

“Nadam se dobroj predstavi, a rezultat je manje važan. Bilo bi suludo očekivati pozitivan rezultat protiv jednog Veszprema. Nadam se kvalitetnoj i korektnoj utakmici i da ponovimo igru koju smo pokazali protiv njih u Ljubuškom," dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi