Jaganjac: Prelazak u Pariz  je ostvarenje mog sna

Mladi hrvatski rukometaš za SportSport.ba

Jaganjac: Prelazak u Pariz je ostvarenje mog sna

S. Mlaćo

Sedamnaestogodišnji Riječanin Halil Jaganjac u centru je pažnje  hrvatske sportske javnosti. Naime, ovaj ekstra talentovani rukometaš,  vodeći strijelac Prve rukometne lige Hrvatske, sada već bivši član RK Kozala, prije par dana potpisao je ugovor sa slavnim francuskim Paris Saint Germaineom.

Ovaj učenik trećeg razreda Hotelsko-turističke škole u Opatiji oduševio je čelnike francuskog, ali i  svjetskog rukometnog giganta, a trenutno nastupa za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na međunarodnom rukometnom turniru “Rukomet je moja budućnost“ koji se održava u Bugojnu.

Njegova reprezentacija prvog dana turnira upisala je pobjedu nad Makedonijom,  te remi sa Poljskom, a nova hrvatska rukometna zvijezda bio je najbolji strijelac svoje selekcije u oba susreta. Nakon duela sa Poljskom ispoštovao je dogovor sa našim novinarom, pristao biti naš sagovornik te između ostalog nam otkrio kako je došlo do saradnje sa PSG-om  i kakva su njegova daljnja očekivanja.

"Protiv Poljske smo kroz cijelu utakmicu igrali toplo-hladno. Imali smo svoje loše i dobre periode i vidjelo se kad smo dobro igrali dobro ponajviše u odbrani da smo se odvojili, ali mislim da je na kraju bilo i malo nesreće. Mislim da smo odigrali jako dobro partiju i da ćemo na turniru dogurati  daleko", ističe Jaganjac na početku razgovora za SportSport.ba.

Samo za naš portal mladi rukometaš otkrio je kako je zapravo došao u kontakt sa čelnicima Paris Saint Germainea  i na kraju dogovorio saradnju.

"Menadžer iz Rijeke Matija Nemec je pokazao moj profil, moje igre i statistike ljudima u Parizu te sam tamo išao na probu sa njihovom mladom ekipom. Ispostavilo se da me nakon jednog treninga vidio Noka Serdarušić i rekao da dođem sa njihovim seniorima na trening. Odradio sam dva treninga, te nakon tjedan dana na iznenađenje i oduševljenje svih nas stigao je poziv da dođem i pridružim im se", priča naš sagovornik.

Iako vrlo mlad, raduje ga što put nastavlja u pravoj rukometnoj sredini, a pitali smo ga i kakve dojmove nosi sa treninga sa svjetskim rukometnim zvijezdama kao što su Nikola Karabatić, Mikel Hansen, Thierry Omeyer  i brojni drugi.

"Sada sam malo u centru pažnje i naravno da je lijep osjećaj, te ispunjenje sna svakog igrača iz tako malog kluba Kozala preći u svjetskog velikana Paris Saint Germainea. Raditi sa svjetskim igračima u Parizu je totalno druga razina, od taktičke do fizičke pripreme. Za mene je to totalno drugi svijet. U sedmom mjesecu mi počinje ugovor i tada počinjem dobijati sve pogodnosti, ali ostajem u Hrvatskoj jer imamo pripreme za Evropsko prvenstvo koje nam slijedi za moje godište u osmom mjesecu", kazao je na kraju razgovor za naš portal Halil Jaganjac, nova rukometna zvijezda Hrvatske i novi član francuskog PSG-a. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi