Jak otpor Litvanije, ali pobjeda Bosne i Hercegovine

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Jak otpor Litvanije, ali pobjeda Bosne i Hercegovine

A. Beganović

U okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Grupe 2 naš nacionalni tim je u Cazinu teže od očekivanog savladao Litvaniju (26:23).

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je nešto bolje otvorila susret, a do prve veće prednosti izabranici Dragana Marakovića su došli u 16. minuti kada je na semaforu stajalo 9:5. No, Litvanci se nisu predavali i serijom 4:0 dolaze do izjednačenja (9:9).

Nakon ove serije Litvanaca selektor našeg nacionalnog tima Deagan Marković uzima minut odmora, a Prce i društvo ponovo prave seriju 4:0 i u sami finiš prvog dijela ulaze sa viškom od četiri gola (13:9).

Do odmora su gosti postigli jedan pogodak (13:10), a početkom drugog dijela postižu dva i dolaze do samo gola zasotatka (13:12).

U 41. minuti Litvanci stižu do izjednačenja (15:15), a šest minuta kasnije Pleta iz kontre postiže pogodak za vodstvo gostujuće reprezentacije (18:17).

Sve do 52. minute Litvanci su imali prednost, a onda Savić i Malinović postižu dva pogotka za novo vodstvo našeg nacionalnog tima (21:20).

Šest minuta prije kraja gosti ostaju s igračem manje, što koriste izabranici Dragana Markovića i golovima Ovčine i Prce stižu do dva gola prednosti (23:21).

Prce minut kasnije još jednom pogađa sa sedam metara (24:21) i pitanje pobjednika tada je bilo riješeno. Na kraju je završilo 26:23 za Bosnu i Hercegovinu. Kod našeg nacionalnog tima najbolj isu bili Prce sa osam pogodaka, te Burić sa 16 uspješnih intervencija.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:
Bosna i Hercegovina - Litvanija 26:23 (13:10)
Bosna i Hercegovina: Burić, Čelica, Jokanović, Karačić, Malinović, Mikić, Ovčina, Panić, Peerić, Prce, Savić, Terzić, Toromanović, Vranješ, Vražalić.
Litvanija: Adamkevicius, Barbarskas, Cibulskis, Drabavicius, Dumcius, Grosas, Morkunas, Pazemeckas, Petreikis, Pleta, Rasimas, Stankevicius, Strazdas, Stropus, Truchanovicius, Urbonas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti