Jaškić, Ekinović i Čosić pojačanja pred nastavak sezone

Rukometaši Čelika od sutra u pogonu

Jaškić, Ekinović i Čosić pojačanja pred nastavak sezone

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika jesenji dio prvenstva u Premijer ligi BiH završili su na drugom mjestu sa jednim bodom manje od vodeće sarajevske Bosne. Prozivka Zeničana će biti održana sutra, kada bi i novi trener Adnan Bašić trebao odraditi i prvi trening s rukometašima u zeničkoj Areni.

Budući da je cilj kluba ove sezone prvo mjesto u Premijer ligi, tako su se u zimskoj pauzi i prelaznom roku desile promjene u trenerskom i igračkom kadru.

 Milenka Savčića na klupi rukometaša Čelika zamijenio je Adnan Bašić iz Zavidovića, a klub je dogovorio i dolazak trojice igrača: Adnana Jaškića, Amera Ekinovića i Hase Ćosića. Dres Čelika na proljeće vjerovatno neće nositi Boško Jolović, dok je Milan Duvnjak povrijeđen i propustit će čitav drugi dio prvenstva.

Veliko pojačanje za Čelik svakako će biti angažovanje 31-godišnjeg Adnana Jaškića iz Konjuha, ovaj bivši reprezentativac i ranije se dovodio u vezu dolaska u Čelik, a konačno će i zaigrati pred publikom u Zenici, te će pokušati svojim kvalitetom pomoći klubu u ostvarenju svojih ambicija. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Drugo pojačanje Amer Ekinović pojačat će konkurenciju na poziciji pivota, ovaj Zeničanin u posljednjih pola sezone igrao je za ekipu Kumanovo iz Makedonije. 

Posljednje pojačanje mladi Haso Čosić, nakon godinu dana igranja za Vogošću ponovo se vratio u matični klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.