Jedinstvo deklasiralo Neretvu, Goražde savladalo Hadžiće

Premijer liga BiH za rukometašice 7.kolo

Jedinstvo deklasiralo Neretvu, Goražde savladalo Hadžiće

E. Dindić

Danas su odigrane prve tri utakmice 7.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice. 

Ekipa Goražda je na svom terenu ugostila ekipu Hadžići Dido Group i na kraju upisala sigurnu pobjedu rezultatom 43:27.

Donekle neizvjestan susret smo gledali samo u prvom poluvremenu , kada su gošće iz Hadžića uspjele da pruže solidan otpor pa su nakon 30. minuta imale zaostatak od 7 golova razlike. Rezultat je glasio 19:12 u korist domaćih rukometašica. 

U nastavku domaće rukometašice dodaju korak više i na kraju upisuju sigurnu pobjedu rezultatom 43:27.

Drugi susret ovoga kola  donio je sraz rukometašica Ilidže i Bihaća  a na kraju su slavile domaće rukometašice rezultatom 30:28. Od prvog pa do posljednjeg minuta vodila se velika borba na obje strane terena. Međutim u ključnim momentima domaće rukometašice su imale više sportske sreće i upisuju na kraju veliku pobjedu. 

Treća utakmica današnjeg programa donijela je sraz ekipe Neretve iz Jablanice i gošči ekipe OŽRK Jedinstvo AR iz Tuzle. Na kraju ubjedljivu pobjedu slavile su gošće iz Tuzle rezultatom 35:16 (19:6). 

U prošlom kolu neugodni poraz od ekipe Dubice, nije posebno uzdrmao popularne Labudice. Naime  od prvog sudijskog zvižduka, izabranice Damira Cipurkovića krenule su silovito. Već nakon 30. minuta imale su prednost od 19:6, i pitanje pobjednika  bilo je riješeno.

Drugi dio susreta, počeo je kao i prvi, trener Labudica Damir Cipurković je dao priliku svim igračicama, a one su to iskoristile na pravi naćin, i na kraju slavile ubjedljivu pobjedu rezultatom 35:16. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Kod domaćih bolje od ostalih su bile Halebić Adna sa 7 golova, dok su po 2 gola dodale Kasumačić Lejla, Klepo Nejla , Bešić Jasmina i Zahirović Ensara, dok se još u listu strijelaca upisala Teskeredžić Alma. 

Labudice je predvodila Midžić Neira sa 7 golova, dok je  Zvekić Admira dodala 6, a Kulić Dejana 5 golova.   

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi