Jedinstvo na pogon Zvekić i Šumelj slavilo u Prijedoru

Premijer liga BiH za rukometašice

Jedinstvo na pogon Zvekić i Šumelj slavilo u Prijedoru

E. Dindić

U okviru 1.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u Prijedoru su se sastale domaće rukometašice ŽRK "Mire" i ekipa OŽRK "Jedinstvo Atlas Relax" Tuzla. U jednoj dobroj rukometnoj predstavi slavile su gošće iz Tuzle rezultatom 22:31(10:19). 

Izabranice Damira Cipurkovića od prvog pa do posljednjeg minuta susreta dominirale su u ovom susretu. Rukometašice Mire su pred kraj prvog poluvremena napravile seriju od 7:2, ali to je sve bilo od njih u ovom susretu. Nakon 30. minuta susreta rezultat je glasio 19:10, u korist gošći iz Tuzle. 

U drugom poluvremenu gošće iz Tuzle rutinski su održavale stečenu prednost i bez većih problema upisale novu pobjedu rezultatom 31:22. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Kod ekipe Mire Jelena Mutić je bila najefikasnija sa sedam, a pratila je Božana Ćutković sa šest golova. Ekipu Damira Cipurkovića predvodila je sjajna Admira Zvekić sa 10 golova, Matea Šumelj dodala je šest golova ,a vrijedi istaći i sjajnu golmanicu popularnih Labudica Martinu Šumelj koja je bila brilijantna sa 16 upisanih odbrana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi