Jedinstvo protutnjalo kroz Mostar i upisalo novu pobjedu

Tuzlanke upisale novu pobjedu

Jedinstvo protutnjalo kroz Mostar i upisalo novu pobjedu

E. Dindić

U posljednjoj utakmici 5.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u Mostaru su se sastale domaća ekipa Katarine i gošće iz Tuzle ekipa Jedinstvo AtlasRelaxa. Gošće su u jednoj veoma laganoj utakmici upisale nove bodove rezultatom 18:34(8:17).

Izabranice Damira Cipurkovića krenule su silovito od prvog minuta susreta, i pokazale da su trenutno kvalitetnija ekipa od domaće ekipe Katarine

Već nakon prvih 30. minuta pobjednik susreta je bio riješen, pa su gošće iz Tuzle imale prednost od 17:8. 

U nastavku susreta se prednost povećavala iz minute u minutu, te na kraju i više nego uvjerljivih 34:18, za ekipu iz Tuzle. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Kod domaćeg sastava najbolje su bile Maja Knezović sa 9 golova, dok je Ana Marija Slišković dodala 3 gola. Gošće iz Tuzle predvodila je Matea Šumelj sa 10 golova, dok je Admira Zvekić dodala 9 golova. 

Vrijedi istaći da je u svom prvom nastupu nakon povratka iz Danske, Neira Midžić za ekipu Jedinstvo AR postigla 3 gola na ovom susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi