Jicha moli Kiel da ga pusti u Barcelonu

Zbog finansijskih problema

Jicha moli Kiel da ga pusti u Barcelonu

Kapiten Kiela Filip Jicha ovog ljeta silno želi napustiti redove njemačkog prvaka i preći u Barcelonu. Češki rukometaš je u intervjuu za Marcu odlučio javno zamoliti svoj Kiel da ga pusti u katalonski klub.

"Nikad nisam želio da do ovoga dođe, ali život je nepredvidiv. Zbog nekih problema finansijske prirode primoran sam tražiti novi klub. Iskreno, Kiel je klub koji volim, ali sam ovoga puta zatražio odlazak", izjavio je Jicha.

Navodno, finansijski problemi Filipa Jiche tiču se njegovog ulaganja u nekretnine, zbog čega svaki mjesec odvaja 40% svoje plate da bi plaćao porez, što je posljedica lošeg dogovora pri sklapanju posla.

"Kao sportista želim ostati u Kielu, ali kao porodični čovjek - prelazak u Barcelonu se nameće kao imperativ. Oni mi nude ugovor do 2019. godine, i to je prilika da napokon obezbijedim svoju egzistenciju", dodao je češki rukometaš.

Filip Jicha (33) je u svojoj karijeri nastupao za Slaviju i Duklu Prag, St. Otmar, Lemgo i Kiel. U dresu višestrukog njemačkog šampiona nastupa od 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.