Jolović: Uz podršku navijača do nove pobjede

Čelik u derbiju kola dočekuje Izviđač

Jolović: Uz podršku navijača do nove pobjede

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika koji nakon osam odigranih kola drže lidersku poziciju u Premijer ligi naše zemlje u nedjelju od 17, 30 sati u zeničkoj Areni dočekuju ekipu Izviđača u derbiju devetog kola.

Zeničani ove sezone imaju visoke ambicije, a eventualnom pobjedom nad četveroplasiranom ekipom stekli bi velike šanse da polusezonu završe na liderskoj poziciji. Toga je svjestan i ponajbolji igrač Čelika, sjajni Srbijanac Boško Jolović.

"Ako želimo napraviti iskorak i boriti se za prvaka države, onda ne smijemo dopustiti da prosipamo bodove na domaćem terenu bez obzira koja ekipa nam je protivnik. Svakog protivnika moramo ozbiljno shvatiti, a ako uđemo maksimalno koncentrisani pobjeda neće doći u pitanje", nada se Jolović.

Protiv Izviđača se očekuje rekordna posjeta ove sezone u zeničkoj Areni.

"Nekoliko puta smo igrali prošle i ove sezone uz veliku podršku navijača, zaista je fenomenalno kada u dvorani imate ogromnu i bučnu podršku, to nam daje vjetar u leđa i dodatni motiv da napravimo bolji rezultat. Uz podršku navijača nadam se pobjedi i ostanku na prvom mjestu tabele, te osvajanju jesenje titule prvaka kojoj ćemo biti mnogo bliže, ako savladamo sjajnu ekipu Izviđača", kazao je Jolović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Čelika i Izviđača igra se u nedjelju u 17, 30 sati u zeničkoj Areni, a prema najavama iz rukovodstva kluba očekuje se veliki broj navijača i dosta publike, a postoji mogućnost i dolaska gostujućih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.