Još jedna uvjerljiva pobjeda Danske

SP u rukometu

Još jedna uvjerljiva pobjeda Danske

E. Škorić

Danski rukometaši nisu dozvolili nikakvu senzaciju u meču drugog kola grupe D Svjetskog prvenstva protiv Egipta.

Nakon uvjerljive pobjede nad Argentinom, Danci su u drugom kolu poprilično lako savladali Egipat (35:28).

Samo jednom su Egipćani vodili i to na startu meča, kada su poveli s 1:0. Danska je potom krenula da dominira, pa je na poluvremenu vodila 21:15.

Njihova prednost nije išla ispod plus šest u nastavku, te niti u jednom trenutku nije bila upitna pobjeda skandinavske rukometne sile.

Danska je sada lider u grupi sa maksimalna četiri boda, a slijedi joj derbi protiv Švedske.

Svan Lasse je predvodio Šveđane u meču protiv Egipta sa šest pogodaka, dok je Casper Mortensen postigao pet pogodaka. Yehia Elderaa je sa šest golova bio prvi strijelac Egipćana, gol manje postigli su Mohamed Shebib i Eslam Eissa.

Egipat - Danska 28:35

Egipat: Shahin, Hendawy 1, Abouebaid 1, Omar, Ramadan, Eissa 5, Abdelrazek 2, Khairy, Elbassiouny, Sayed, Elderaa 6, Elahmar 3, Shebib 5, Sanad 3, Abdelrahim 2.

Danska: Landin, Green, M. Landin 4, Mehnsah, Mortensen 5, Noddesbo, Svan 6, Lindberg 1, Toft Hansen 3, Mollgaard 1, Sondegaard 4, Toft 2, Hansen 2, Olsen 4, Damgaard 2, Andersson 1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi