Još su tri slobodna mjesta za Katar

BiH jedan od tri debitanta

Još su tri slobodna mjesta za Katar

Iako je do početka Svjetskog prvenstva za rukometaše ostalo još dosta vremena, već sada znamo imena 20 reprezentacija koje će zajedno sa našom nastupiti na turniru od 15. januara do 1. februara.

Uz reprezentaciju BiH kroz baraž su se Katara domogle još selekcije Austrije, Bjelorusije, Češke,
Makedonije, Poljske, Rusije, Slovenije i Švedske. Tu je Španija kao aktuelni svjetski prvak, Katar kao domaćin te još preostale tri najbolje sa Evropskog prvenstva (Hrvatska, Francuska i Danska). 

Za najveća iznenađenja u kvalifikacijama su se pobrinule BiH, Slovenija i Poljska. BiH je eliminisala Island, Slovenija je izbacila Mađarsku koja strašno puno ulaže u rukomet posljednjih godina, dok je Poljska bila kobna po Njemačku koja tako propušta još jedno veliko takmičenje.

Afriku će predstavljati tradicionalno Alžir, Egipat i Tunis, Aziju Bahrain, Iran i UAE te Australija Okeaniju.
Posljednja tri mjesta popunit će se nakon Pan - Američkog prvenstva koje je na rasporedu od 22 do 29 juna. Realno je očekivati u Kataru Brazil i Argentinu, vidjet ćemo ko će biti treći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.