Junačka pobjeda Markovićevih momaka: BiH u baražu!

Rukometaši bolji od Slovačke

Junačka pobjeda Markovićevih momaka: BiH u baražu!

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je, u okviru petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, savladala Slovačku rezultatom 26:24.

U prvoj utakmici slavili smo sa četiri razlike protiv Slovaka, no večeras nas je čekao puno teži ispit. Naši igrači putovali su 10 sati do Slovačke iz Lukavca i to im je bilo dodatno opterećenje, no smogli su snage da slave veliku pobjed i izbore baraž i prije posljednjeg kola.

Od početka agresivna igra Slovaka, koji su nakon pet minuta igre stigli do plus dva. Igralo se gol za gol dobrim dijelom prvog dijela, a u 15. minuti mi smo golom Malinovića stigli do plus dva. 

Dosta izjednačena igra do kraja prvog dijela, a u finišu golom Tarabochije sa sedam metara odlazimo s prednošću od jednog gola na odmor. Na semaforu je rezultat glasio 13:12 u našu korist.

Bolje smo otvorili drugo poluvrijeme, pa smo opet došli na dva gola prednosti. Prvi put smo u 35. minuti došli do tri gola prednosti, ali Slovaci nam nisu dozvolili da se odvojimo na neku pristojniju razliku.

Na nešto manje od 15 minuta prije kraja stigli smo do nove prednosti od tri gola. I umjesto da povedemo četiri razlike, Slovaci su se primakli na gol zaostatka.  

Slovaci su u 52. minuti uspjeli da se vrate i izjednače rezultat (21:21). Burić je potom pogodio sa sedam metara i umalo da njegov brat odbrani sedmerac na drugoj strani. Karačić pogađa za novo naše vodstvo pet minuta prije kraja.

Ušlo se u neivzjesnu završnicu, Burić je postigao važne golove, potom Zulfić za novo vodstvo, no Slovaci se nisu predavali. Ipak, u samoj završnici novi gol sjajnog Zulfića i slavlje je moglo da počne. 

Sve u svemu, zaslužena i velika pobjeda našeg nacionalnog tima, koji je večeras izborio baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Pobjeda je tim slađa zbog mnogih nedaća koje su zadesile rukometaše i selektora Markovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi