Kadeti posramljeni u prvom susretu

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Kadeti posramljeni u prvom susretu

O. Lekić

Muška kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine  (U-18) poražana je od selekcije Portugala sa 26:34 (13:15) u 1. kolu kvalifikacionog turnira za nastup na Evropskom prvenstvu.

Na turniru, koji se održava u njemačkom Volklingenu, kadeti BiH odigrat će još dva susreta u okviru Prve kvalifikacione grupe, no ako se uzme u obzir da je Njemačka glavni favorit, možemo reći da su kvalifikacije za našu selekciju gotove i prije nego su počele.

U subotu naši kadetski reprezentativci se sastaju s vršnjacima Luksemburga (16 sati), dok će u nedjelju igrati s domaćom selekcijom Njemačke (14 sati).

Dvije prvoplasirane ekipe iz grupe  direktno će izboriti  nastup na EP-u, koje će od 12. do 22. augusta biti održano u Crnoj Gori.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.