Kadetkinje na mini pripremama od 18. do. 20. marta

Uoči kvalifikacija za EP

Kadetkinje na mini pripremama od 18. do. 20. marta

A. Beganović

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 22. do 24 marta u slovačkoj Nitri učestvovat će na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Osim domaće selekcije, te našeg kadetskom nacionalnog tima u grupi se nalaze Norveška i Grčka, a dvije prvoplasirane ekipe izborit će nastup na smotri najboljih kadetskih selekcija Starog kontinenta.

Uoči kvalifikacija naše mlade kadetkinje okupit će se u Sarajevu 18. marta. U sklopu mini priprema izabranice Mersihe Sarajlić odradit će pet treninga, a 20. marta u večernjim satima krenut će put Slovačke.

"Uoči kvalifikacija na Ilidži ćemo odraditi pet treninga. Favoriti u našoj grupi su Norveška i domaća Slovačka, no mi ćemo pokušati iznenaditi. Da li ćemo u tome uspjeti, teško je reći, ali sigurna sam da će djevojke na terenu ostaviti i posljednji atom snage. Veliki hendikep je to što ćemo u Slovačku otputovati bez Dragane Đurić, koja je povrijedila ligamente koljena u duelu svog Borca i Lokomotive. Međutim, kukanja nema, umjesto Dragane u Slovačku će putovati igračica Katarine Lucija Pršlja. Nadam se da do početka priprema neće biti još povreda", za naš portal kaže trener naše reprezentacije Mersiha Sarajlić.

Spisak pozvanih reprezentativki: Marta Gudelj 1996. ŽRK Kosača Mostar, Marija Vučić 1996. ŽRK Kosača Mostar, Nikolina Čutura 1996. ŽRK Kosača Mostar,Ivana Sikimić 1996. ŽRK Leotar Trebinje, Mira Jošanović 1996. ŽRK Knežopoljka Dubica, Sumeja Mujkić 1996. ŽRK Krivaja Zavidovići, Amina Oputar 1996. ŽRK Goražde Goražde, Martina Šumelj 1997. ŽRK Ljubuški Ljubuški, Matea Šumelj 1997. ŽRK Ljubuški Ljubuški, Jelena Boto 1996. ŽRK Ljubuški Ljubuški, Matea Nosić 1997. ŽRK Ljubuški Ljubuški 13. Edina Demić 1997. ŽRK Lokomotiva Mostar, Josipa Bračić 1997. ŽRK Grude Grude, Ivana Krešić 1996. ŽRK Katarina Mostar, Lucija Pršlja ŽRK Katarina 1997. Semira Bukvić 1997. ŽRK Bosna Visoko

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.