Kadić: Profesionalac sam, ali ne mogu živjeti od vazduha

Ostaju li Zeničani bez najboljeg strijelca?

Kadić: Profesionalac sam, ali ne mogu živjeti od vazduha

D. Kurbegović

Jesenji prvaci rukometne Premijer lige BiH ekipa Čelika iz Zenice sutra bi se trebala okupiti u zeničkoj Areni, gdje je trener Zdenko Antović zakazao prozivku igrača. Ni nakon sjajne polusezone i prvog mjesta na tabeli, grad Zenica i kanton su ostali nijemi kao i brojni privrednici, koji jednostavno ne prepoznaju pozitivan projekat i ambicije kluba da u Zenicu donese pehar najbolje ekipe u BiH, te da naredne sezone igra SEHA ligu.

Uz ogromne finansijske probleme, Zeničani bi ako se nešto ne promijeni mogli ostati bez ponajboljeg igrača i prvog strijelca Davora Kadića, što je ovaj rukometaš potvrdio za SportSport.ba

"Ja sam profesionalac i ne mogu živjeti od vazduha, imam porodicu i mislim da sam četiri godine koliko sam u Čeliku pokazao svoju ozbiljnost i predanost klubu uprkos mnogim problemima. Ja se sigurno neću pojaviti na prozivci dok se nešto ne riješi, nema smisla da treniram kada ne znamo ni kada ćemo dobiti platu. Svojim igrama i odnosom prema klubu pokazali smo da zaslužujemo podršku, ali očito niko ne mari za rukomet u Zenici", razočaran je Kadić.

Prelazni rok je u toku, brojni klubovi žele u svoje redove dovesti ponajboljeg igrača lige.

"Imam konkretnu ponudu od jednog kluba, ali sačekat ću da vidim šta će se desiti do kraja prelaznog roka. Meni je Zenica draga, navikao sam na ljude tamo i Čelik mi je svakako u srcu, ja bi bio najsretniji da osvojim titulu s Čelikom, ali na ovaj način i na indolentnost prema klubu i rukometu u Zenici to je prosto nemoguće. Vječni sam optimista i nadam se da će se nešto promijeniti, te da će ekipa ostati na okupu uz dva pojačanja siguran sam da bi na kraju prvenstva prošli prvi kroz cilj", kazao je Davor Kadić prvi strijelac Čelika.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.