Kadić: Uz podršku publike do pobjede nad Prijedorom

Sloboda protiv Prijedora

Kadić: Uz podršku publike do pobjede nad Prijedorom

Prije četiri godine rukometaši Sloboda Solane odigrali su posljednju utakmicu u Premijer ligi BiH. Sticajem okolnosti tuzlanski rukometaši su ispali u niži rang, ali im se umalo dogodio najcrnji scenarij – da odu u sjećanje.

Ipak, skupina entuzijasta uspjela je klub održati na aparatima, a onda ga i podići faktički iz pepela. Dvostruki prvak BiH vratio se proljetos u elitni rang, a u subotu će od 19 sati u obnovljenoj maloj dvorani Mejdana imati povratnički debi u utakmici sa Prijedorom.

„Pripreme smo počeli na vrijeme, odigrali pet kontrolinih utakmica i mogu reći kako spremno dočekujemo Prijedorčane. Naša je želja da uz podršku publike dođemo do pobjede mada nećemo zanemariti činjenicu da su Prijedoričani dobar i kompaktan tim“, kaže Eldar Kadić, trener u stručnom štabu popularnih Solara.

Stručni štab Sloboda Solane neće moći računati na pivotmena Emira Ferhatbegovića, koji je na godišnjem odmoru, dok je Arnad Hamzić prije tri dana sporazumno prekinuo saradnju sa tuzlanskim klubom. Omar Babović je bolestan i on neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu. Preostali Solari spremni su za prvi izazov u Premijer ligi BiH.

„Pružit ćemo svoj maksimum i nadam se da nećemo iznevjeriti očekivanja naše publike. Pozivam sve simpatizere Sloboda Solane i građane Tuzle da nas podrže“, rekao je Amar Husejnović, krilni igrač tuzlanskog kluba. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ambicije Sloboda Solane su vezane za „zlatnu sredinu“. Klub ima ponajmanji budžet u Premijer ligi BiH, ali ima i ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. U klub su se nakon godina izbivanja vratili Buljugija, Beširović i Ferhatbegović, a novi član Tuzlaka je i Eldin Hajdarević, koji je povratnik iz Norveške. 

Utakmica Sloboda Solane i Prijedora igra su u subotu sa početkom u 19 sati. Ulaznica je 2 KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.