Kakav je to golman koji primi 37 golova iz 38 šuteva?

Makedonac se osramotio

Kakav je to golman koji primi 37 golova iz 38 šuteva?

Ako je vjerovati zvaničnoj statistici SEHA lige, makedonski golman Krste Kostevski se propisno obrukao u susretu svoje MAKS Strumice protiv Veszprema.

Utakmicu koja je pripala mađarskom klubu koji je slavio sa 37:23 obilježilo je neviđeno loše izdanje golmana makedonskog vicešampiona, koji je primio 37 golova iz 38 šuteva.

Statistički podatak koji se može pronaći na zvaničnoj stranici SEHA lige djeluje nerealno, a o njemu su se raspisali i makedonski mediji, koji su posebno razapeli trenera Vanču Trendafilova, koji nesretnog Kostevskog nijednom nije izveo iz igre!

"Bukvalno se može reći da su Strumičani igrali bez glmana, s obzirom da su Mađari pogodili sve što su šutnuli. Da ironija bude još veća, Trendafilov nijednom u igru nije uveo rezervnog golmana Dimitrova, iako je vidio da je Kostevskog ne ide", navodi se na jednom tamošnjem portalu.

Ovaj klub su tokom zimske pauze napustili golmani Blagojče Trajkovski i Aleksandar Stojanovski, a i više je nego očito da je njihovo napuštanje kluba ozbiljan hendikep za MAKS Strumicu.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Inače, ovaj klub je nakon 17 odigranih utakmica ubjedljivo posljednjeplasirana ekipa u SEHA ligi sa omjerom od 15 poraza i svega dva remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi