Kako je Anušić utjerivao dugove prema Tahiroviću

Susret velikih prijatelja

Kako je Anušić utjerivao dugove prema Tahiroviću

Dalibor Anušić rođeni Banjalučanin jedan je od rijetkih rukometaša koji su igrali za različite reprezentacije.

Neustrašivi pivot bio je član bh. selekcije u vrijeme nenadmašnog Seada Hasanefendića. Od tada datira njegovo veliko prijateljstvo s našom legendom Enidom Tahirovićem.

Poslije je Hrvatskoj trebao čovjek koji mariše da pripogne na pivotu Igoru Voriju i Davoru Dominikoviću, pa je bio i reprezentativac "Kauboja" sa kojima je 2009. uzeo svjetsko srebro. 

S Enidom je poslije žario i palio u Goppingenu, a naš golmanski as podsjetio se kako je Dado utjerivao dugove "zločastih protivnika" prema njemu.

"U jednoj utakmici opuca meni protivnički pivot kroz glavu. Čudno mi bilo jer je sa crte mogao opucati gdje je god htio. Rekoh Dado "sljedeći put malo nakači ovoga".

Sljedeći napad Dado ga spotakne i odmah prema krene klupi, zna da su mu dvije minute zagarantirane. Kasnije trener Petković na time outu govori: "Pa dobro majku mu jeste li vas dvojica normalni". S tako je to sa Dadom, nema šprdnje.", priča Enid o svom velikom prijatelju koji je ovih dana boravi u Sarajevu u svojstvu trenera Akademije Balić - Metličić, legendarnog splitskog dvojca s kojim je počela renesansa hrvatskog rukometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi