Kamenica s 'Plinarima' osvojio prvenstvo Hrvatske

Zagreb odbranio titulu

Kamenica s 'Plinarima' osvojio prvenstvo Hrvatske

Rukometi PPD Zagreba pobjedom nad ekipom Dubrave osvojili su prvenstvo Hrvatske. 

U susretu 8. kola Premijer lige za prvaka Zagreb je pod vodstvom Kasima Kamenice savladao Dubravu rezultatom 37:22, čime je i matematički osiguran novi naslov prvaka države. 

Za ovu utakmicu Karim Kamenica nije mogao računati veliki broj igrača, međutim Zagreb je pokazao šampionski karakter i na kraju je slavio, te osvojenim 50. domaćim trofejom još jednom potvrdio kako je riječ o najtrofejnijem sportskom kolektivu u Hrvatskoj. 

Do pobjede Zagreb su predvodili Marković sa sedam, te Šušnja i Mandalinić sa po pet golova, dok su na drugoj strani najefikasnjiji bili Radoša s četiri, odnosno Vrdoljak s tri pogotka. 

Narednu ligašku utakmicu Zagreb igra u Umagu 30. maja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi